Toimituskulut 5,2-7,40€

Ostoskori

Tuotteidemme hoito-ohjeita

Nahkavyön hoito-ohjeet


Nahkavyön säilytys


Säilytä nahkavyö mieluiten hämärässä ja kuivassa paikassa, sillä auringon valo nopeuttaa nahan vanhenemista sekä haalistaa väriä ja kosteus saa nahan turpoamaan pilaten sen muodon. Älä laita nahkavyötäsi tai muuta nahkatuotetta muoviseen säilytyspussiin, sillä nahka tarvitsee ilmaa poistaakseen kosteuden itsestään. Säilö nahkainen tuotteesi mieluiten kangaspussiin tai kääri kankaaseen. Nahkavyösi voit kääriä rullalle (solki ulospäin) ja laittaa säilytettäväksi tasaiselle alustalle, jolloin sen muoto säilyy parhaiten.Nahkavyön hoitaminen ja puhdistusvinkit


On suositeltavaa, että hoidat nahkavyötäsi kerran tai kahdesti vuodessa. Tällöin vyösi nahka pysyy hyvänä ja pehmeänä. Jos vyöhösi on tullut likaa tai se on kerännyt säilytyksessä pölyä, pyyhi lika ja pöly pois nihkeällä siivousliinalla tai -sienellä. Puhdistuksen jälkeen käsittele vyösi kevyesti nahalle tarkoitetulla värittömällä rasvalla tai öljyllä. Jos vyösi ei ole likainen, kannattaa nahkavyö vain käsitellä kevyesti nahkarasvalla tai -öljyllä.


Jos nahkavyöhösi on tullut nestemäinen tahra, poista se heti kuivalla liinalla tai sienellä ja antaa nahkavyösi kuivua huoneenlämmössä kuivaksi ennen kuin käytät sitä jälleen. Jos tahra on pinttynyt, poista se pesusienellä, joka on kostutettu rasvattomasta saippuasta ja vedestä tehdyllä sekoituksella. Huuhtele vyösi huolella, ettei saippuajämiä jää tuotteeseen. Anna kuivua huoneenlämmössä kuivaksi.


Muistathan, että nahalle saa käyttää vain nahalle sopivia puhdistusaineita, sillä muiden puhdistusaineiden kemikaalit pilaavat nahan pinnan!


Jos nahkavyösi on päässyt kastumaan, on se kuivattava hitaasti huoneenlämmössä yli vuorokauden tai pitempään. Minkäänlainen keinotekoisesti nopeutettu kuivattaminen ei auta, sillä lämmittimet ja kuivaimet saattaa kutistaa nahkatuotetta sekä saada sen pinnan halkeilemaan. Kuivatuksen jälkeen käsittele nahkainen vyösi sille tarkoitetulla rasvalla tai öljyllä.Henkseleiden hoito-ohje


Henkseleiden puhdistus


Huuhtele käsin henkselit käytön jälkeen, jotta pidät ne hyvinä. Jos henkselit kastuvat tai muuten likaantuvat, tulisi sinun pestä ne kunnolla. Hiki ja lika rapistavat henkseleitä ja lyhentävät niiden käyttöikää. Pese henkselisi käsin, sillä pyykkikoneessa henkselit saattavat löystyä. Mikäli haluat ottaa riskin ja pestä henkselit pyykkikoneessa, valitse pesuohjelmaksi hieno- tai villapesu. Käytä kuitenkin pesupussia. Poista ennen pyykkikoneen käynnistystä pesuohjelmasta linkous tai säädä se mahdollisimman pienelle.


Ota huomioon, ettet voi käyttää ollenkaan valkaisuainetta sisältäviä tuotteita tai huuhteluainetta henkseleitä pestessä. Valkaisu- ja huuhteluaineet vievät henkseleiden kimmoisuuden ja pahimmassa tapauksessa henkselit voivat hajota käsiin.


Anna henkseleiden kuivua ilmavasti ja tasaisella alustalla.


Henkseleitä, joissa on nahkaosia, ei saa pestä! Yllä olevat pesuohjeet ovat vain kokonaan kankaasta valmistetuille henkseleille. Voit toki huuhdella henkselit, joissa on nahkaosia. Muista kuivata ne huuhtelun jälkeen hyvin ennen seuraavaa käyttöä.Henkseleiden säilytys


Säilytä henkseleitä hämärässä paikassa, sillä suora auringon valo voi haalistaa ja rapistaa henkseleiden materiaalia. Pitkäaikaisemmassa säilytyksessä kääri henkselit mieluiten rullalle ja laita esimerkiksi lipaston laatikkoon. Näin ne eivät vie tilaa ja ne eivät veny, kuten naulakossa riippuessaan. Jos pidät henkseleitä vain osan viikkoa niin, voit säilyttää niitä naulakossa.